Talpmasszázs / Reflexzónás talpmasszázs

Reflexzóna terápia

 

„A talpzónák hordozzák a hozzájuk tartozó szervről a teljes információt” (Gábor Dénes)

 

 

 

 

Kényelmes fél-ülő vagy fekvő helyzetben, ellazult állapotban folyik a kezelés. Ez az ókortól alkalmazott „egyszerű” módszer megelőzésként és orvosi kezelés kiegészítéseként is hatékony.

Szükség esetén beszélgetéssel megpróbáljuk feltárni az elváltozások mélyebb, lelki okait, ami nagyban segít az egyensúly helyreállításában.

Amikor nem kezelünk:

  • mélyvénás trombózis, – akut visszérgyulladás, – orbánc, – lábszárfekély,  üszkösödés,
  • gombás fertőzés, –  ekcéma,-  lábon levő nyílt seb,  – égés, – törés
  • valamint fertőző és nemi betegség esetén.
  • Sugár- és kemoterápia alatt.
  • Terhesség első 3 hónapjában, epilepszia esetén és dialízist követő napon.

Milyen hatásai vannak a kezelésnek?

„Kisimítja” az idegrendszert, csillapítja a fájdalmat, serkenti a vérkeringést, és ezzel  nő a szervek oxigénellátása. Segíti a méregtelenítésben a nyirokszerveket és erősíti az immunrendszert. Méregtelenít.

Mi történhet még?

A szervezet reagál a kezelésre, aminek „örülünk”, bár ez nem mindig  kellemes. Gyakori vizeletürítéssel szabadul meg a szervezet a „megdolgozott” mérgektől. Kiújulhatnak korábbi betegségek, orrváladék, láz, bokadagadás, hidegrázás, fáradtságérzet, pattanások, hangulatváltozások jelentkezhetnek – ez nem jelenti azt, hogy mindenki minden tünetet produkál – csak azt, hogy a szervezet feléledt és dolgozik. És ez a célunk végtére is.

A kezelést -igény szerint- energiaátadással fejezzük be. A kellemes relaxált állapotban befogadott energia sokáig kíséri a pácienst, nem is megy hanem repül, annyira könnyűnek érzi magát.

Otthoni teendőket is megbeszélünk, olyan segítő módszereket, amelyekkel ezt a kellemes állapotot minél hosszabb ideig fenntarthatjuk.

Méregtelenítő, Immunerősítő, Relaxáló, Frissítő, Egészségmegőrző talpmasszázs mellett Állapotfelmérésre és célzott terápiára is van lehetőség.